Зерна
"> кукурудза, полента, картопля, рис і соя.
Якщо у вас целіакія, вам повинно бути 20 частин на мільйон (ppm) клейковини або менше.
"> без глютену, що означає, що ви не можете їсти глютен.
Клейковина - це білок, що міститься в зернових культурах пшениці, ячменю та жита.
"> клітковина - яка уповільнює травлення та засвоєння поживних речовин з кишечника та допомагає запобігти запорам
«Псевдозерниста» - це рослина, яка не є травою чи злаком, але може використовуватися подібними способами. Псевдозерни, що не містять клейковини, включають амарант, гречку та лободу.
Ось посібник із поширених рослин, насіння, зернових, злаків та борошна.
Ви також можете завантажити інформаційний бюлетень із цього внизу цієї сторінки.
Не містить глютену
- Ячмінь (включаючи продукти, що містять солодований ячмінь, такі як солодові напої, пиво, ель, лагери та міцні страви)
- Булгарська пшениця
- Кус-кус
- Тверда пшениця
- Ейнкорн
- Еммер (також відомий як фаро)
- Хорасанська пшениця (комерційна назва Kamut®)
- перловка
- Жита
- Манна крупа
- Пишеться
- Тритикале
- Пшениця.
Потрібно перевірити
"> Екстракт ячмінного солоду (деякі пластівці для сніданку, що містять екстракт ячмінного солоду, підходять, якщо вони позначені як безглютенові)
Не містить глютену
- Агар
- Мигдаль
- Амарант
- Гречка
- Карагенан
- Маніока (маніок)
- Каштан
- Кукурудза
- Льон/лляне насіння
- Фоніо
- Борошно грам (бесан)
- Коноплі
- Хміль
- Кукурудза
- Пшоно/баджра
- Гірчиця
- Полента
- Картопля
- Бобові (горох, квасоля, сочевиця)
- Кіноа
- Рис
- Саго
- Кунжут
- Сорго
- Соя
- Тапіока
- Тефф
- Урд/урид/урад борошно.
Перехресне забруднення
Хоча деякі борошна від природи не містять глютену, їх можна подрібнювати там, де подрібнюють також пшеничне борошно. Перегляньте нашу Інформацію про їжу та напої, щоб знайти відповідні продукти для вашого раціону, і завжди шукайте борошно, що не містить глютену.
"> Перехресне забруднення може статися через те, що пшеничне борошно знаходиться в атмосфері або його залишки залишаються в контейнерах для зберігання. Можливо, борошно, виготовлене з бобових культур, таке як грамове борошно та борошно офід, може бути забруднене, хоча в природі воно не містить глютену.
Дізнайтеся більше про читання етикеток на продуктах харчування, які можуть допомогти у вирішенні питання про безпеку продуктів для вас.
Більшість людей, хворих на целіакію, можуть вживати овес, але лише якщо вони позначені як „не містять глютену”. Незабруднені вівсяні продукти, що не містять глютену, перелічені в розділі «Вівса» нашого посібника з їжі та напоїв.
- Приготування їжі із зерен лобода; лікар
- Зернові, трави та зерна
- Зернові культури - зерна життя Рослина, укладена в насінні
- Приготування їжі із зерен Пшеничні ягоди, булгур, потріскана пшениця - доктор
- Дієтична профілактика атеросклерозу поєднується з цільними зернами Американський клінічний журнал