Перспектива типу 1 від Сибіру до Москви - T1 International
Діабет увійшов у моє життя, коли мені було 7 років. Це був мій перший рік навчання, і я на той час жив у маленькому містечку в південно-західній частині Східного Сибіру. Я вважаю себе щасливчиком: моя мати - лікар, і для мене перехід до мого нового життя пройшов досить гладко. Лише зараз я розумію, що наша сім’я уникала багатьох небезпечних міфів.
Кожен громадянин Росії має обов'язкове медичне страхування, яке забезпечує безкоштовний доступ до медичних послуг у державних лікарнях та забезпечує безкоштовний інсулін для людей, хворих на діабет. Тест-смужки та голки також даються безкоштовно за рецептами, але часто лише в обмеженій кількості, тому багато людей купують ці предмети самостійно. Вони є в більшості аптек. Попит породжує пропозицію, тому існує велика різноманітність магазинів для хворих на цукровий діабет, більшість з яких є в Інтернеті. Але ще в 1999 році, коли мені поставили діагноз у Сибіру, ви не могли купити глюкометр у моєму місті. Лише через рік після мого діагнозу ми купили громіздкий One Touch Basic в Москві, де я зараз живу.
Важливо підкреслити, що закупівлі часто залежать від регіону, де ви проживаєте, а іноді і від вашої лікарні. Наприклад, я вирішив перейти з однієї лікарні на іншу, оскільки в першій аптеці завжди не було в наявності мого інсуліну.
Я також радий бачити, що цими днями діабетична спільнота в Росії зростає. Завдяки соціальним медіа тепер легко знайти одне одного. Я б сказав, що в цьому співтоваристві є дві великі групи: молоді люди з діабетом та батьки діабетиків. Основною платформою, де ми можемо зв’язатись, є Instagram. Якщо ви знаєте про популярні хештеги, багато російського контенту російською мовою. Більше того, існує кілька груп в різних месенджерах, де люди з одного міста можуть обмінюватися інформацією про лікарів, наявність інсуліну в місцевих аптеках, задавати запитання та підтримувати один одного. Ті, хто не знаходить спілкування в Інтернеті достатньо повноцінним, організовують різні очні зустрічі або навіть шукають друзів по друзях.
Хоча деякі люди приховують свій діагноз, я ніколи цього не робив. Після того, як моя найкраща подруга розповіла мені історію про те, що сталося з нею у відпустці, я став рішучим прихильником поширення обізнаності про діабет. Моя подруга була в її готельному номері, коли почула шум у залі. Вона вийшла на вулицю і натрапила на маленьку дівчинку, яка тремтіла і ледь не втратила свідомість. Була також молода жінка в паніці, яка доглядала за дитиною, поки її мати не було. Коли жінка сказала моєму другові, що дівчина хворіє на діабет, мій друг швидко встиг зробити всі необхідні речі, бо вона стільки разів бачила, як я страждаю від гіпотолії. Ця історія завжди викликає у мене мурашку, і вона мене навчила одному: навчивши своїх близьких друзів та родичів, ви можете зробити цей світ кращим для інших хворих на цукровий діабет і, можливо, навіть врятувати комусь життя.
Як бачать діабетиків у російському суспільстві? Іноді я відчуваю, що з цією невидимою хворобою ще багато стигми. Загалом, люди не мають надійного джерела інформації про діабет, лише купа застарілих міфів, що накопичуються десятиліттями.
З мого досвіду, сам інсулін має багато небезпечних міфів. Пацієнти старшого віку з діабетом 2 типу часто відмовляються починати інсулінотерапію, коли інші методи лікування не дають результатів. Вони вважають, що це може бути токсичним, викликає звикання або що якщо вони почнуть вживати інсулін, вони помруть через кілька років. Останнє твердження не є перебільшенням. Якось моя хороша подруга сказала мені, що її бабуся, яка страждає на діабет 2 типу, не погоджується зі своїм лікарем про те, щоб спробувати інсулінотерапію, оскільки подруга попередила її, що "це скорочує ваше життя, і ви помрете через 3-4 роки". Вся її родина не може передумати.
Одним із кроків на шляху прийняття є той період, коли люди намагаються торгуватися з долею. На даний момент деякі люди можуть спробувати різні дієти, трав'яні чаї або навіть звернутися до цілителів різного роду - будь-чого, що не є інсуліном. Це трапляється і з хворими на цукровий діабет 1 типу, і, звичайно, наслідки можуть бути небезпечними.
Що стосується соціальної стигми, то сумно, що діабет все ще пов'язаний з ампутацією або нирковою недостатністю. Я припускаю, що міфи просто мають довге життя. Я думаю, що для нещодавно діагностованих людей це повинно бути проблемою, коли ці переконання починають посилатися на них. Можливо, деякі люди просто не знають, що відповісти людині першого типу. Я вважаю, що ми маємо силу боротися з цими міфами і трохи змінити ситуацію, відкрито ставлячись до цього стану (хоча це може бути важко).
Життя з діабетом може бути складним завданням - я раніше думав, що це моя слабкість, але це виявилося чудовим джерелом зростання та сили. Незалежно від того, де ми живемо, нам потрібні однакові речі: доступний інсулін, відчуття зв’язку з іншими та добрими людьми, які нас оточують.
Схожі повідомлення:
Пошук сили при цукровому діабеті 1 типу в Македонії
15 червня 2018 р. Від Тані Шатановської
Це не завжди було так просто, особливо коли я стикався з незнайомою ситуацією. Ще в 1998 році, коли мені поставили діагноз цукрового діабету 1 типу, безкоштовно були доступні лише інсулін та голки. Моїм батькам доводилося купувати глюкозу в крові, тест-смужки та ланцети. Але через деякий час обладнання для самотестування глюкози в крові було охоплено для всіх хворих на діабет. Читати далі
Діабет в Росії
1 січня 2017 р. Хейзел Хьюз
У лютому минулого року я мав можливість на тиждень покинути свій сільський Чеширський дім, щоб поїхати до Москви. Перебуваючи там, я зустрівся з 3 жінками, хворими на діабет. Ми ділились історіями та порівнювали досвід, і мої очі були відкриті для абсолютно різних викликів, з якими вони стикаються. Читати далі
- Грудне вигодовування та діабет, для жінок із діабетом 2 типу; NDSS
- 10 рецептів консервованої квасолі з використанням кожного виду здорової квасолі Ну добре
- Грудне вигодовування дитини з діабетом 1 типу
- 4 типи дієт, які відповідають вашій групі крові, а також вашому особистому слізму
- 10 порад щодо збереження здоров’я при повсякденному здоров’ї діабету 2 типу