Є Oreos Vegan?

Ніна Гейхман

fresh

РЕЗЮМЕ

Печиво Oreo виготовляється без будь-яких продуктів тваринного походження. Однак компанія, яка їх виготовляє, запевняє, що це печиво виготовляється у закладах, що працюють з молоком. Як результат, у печиві Oreo можуть бути сліди молока.

Fresh N ’Lean - це найбільша в країні служба доставки органічних страв. Наша смачна кухня, яку готують шеф-кухарі, завжди свіжа і ніколи не заморожена, і ми пропонуємо п’ять зручних планів їжі: Protein +, Keto, Paleo, Standard Vegan та Low-Carb Vegan. Виберіть Fresh N ’Lean для доступного харчування, доставленого до вашого порогу.

Багато з нас виросли, харчуючись Oreos в дитинстві, розбиваючи вершкову серединку від половини печива і змочуючи її у високій склянці молока.

Ми мало знали, що ці улюблені дитячі ласощі не містять продуктів тваринного походження.

Чи справді Oreos є веганами?

Печиво Oreo не містить інгредієнтів тваринного походження, і його безпечно їсти веганам. Якщо у вас алергія на молочні продукти, майте на увазі, що Oreos має молоко як перехресний контакт.

Інгредієнти Oreo

Інгредієнтами, зазначеними на упаковці Oreos, є: небілене збагачене борошно, цукор, пальмова та/або ріпакова олія, какао, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, закваска, кукурудзяний крохмаль, сіль, соєвий лецитин, ванілін та несолодкий шоколад.

Про молочні продукти та яйця немає жодної згадки, проте сама компанія Oreo заявляє, що не вважає печиво "придатним для веганів" на сторінці поширених запитань: "Oreos мають молоко як перехресний контакт, а тому не підходять для веганів".

Орео не завжди були веганами

Раніше Орео точно не були веганами. На початку ХХ століття їх виготовляли із салом (свинячим жиром). Лише в середині 90-х, через занепокоєння щодо корисності тваринного жиру, Nabisco, материнська компанія Oreo, вирішила замінити сало частково гідрованим рослинним маслом. Ця зміна тривала ще десять років до подальших проблем зі здоров'ям. Тож у січні 2006 року під тиском громадськості Орео замінив перероблений жир у печиві на негідровані олії. Тим не менше, рецепт включав сироватковий білок, який отримують з молочних продуктів, до 2013 року у Великобританії та 2014 року в США. Коли цей інгредієнт було видалено, печиво нарешті стало вільним від тварин.

Чи можуть вегани їсти Орео?

Враховуючи, що більшість продуктів виготовляються на підприємствах, що містять продукти тваринного походження, чи незначна кількість молока робить щось остаточно не веганським?

Для відповіді ми звертаємось до PETA, організація, яку багато хто вважає владою щодо того, що вважається веганською. У них є ціле твердження про продукти, що містять невелику кількість продуктів тваринного походження, з липкою запискою з написом "Не хвилюйся". У заяві йдеться:

«Деякі упаковані продукти мають довгий перелік інгредієнтів. Чим далі інгредієнт потрапляє в список, тим менше його в їжі. Люди, які прийняли співчутливе рішення припинити вживання м’яса тварин, яєць та молочних продуктів, можуть задатися питанням, чи потрібно їм читати всі інгредієнти, щоб перевірити, чи немає незначної кількості незрозумілих продуктів тваринного походження. Наша загальна порада - не турбуватися надто багато ... Мета дотримуватися вегетаріанської або веганської дієти - допомогти тваринам і зменшити страждання; це робиться шляхом вибору квасолевого бурріто або вегетаріанського гамбургера над м’ясом курятини, або вибору тофу з яєць, а не відмовою від вживання іншої веганської їжі, оскільки вона містить 0,001 грама моногліцеридів, які можуть бути похідними тваринного походження ».

"Наша загальна порада - не переживати занадто ... Мета дотримуватися вегетаріанської або веганської дієти - допомогти тваринам і зменшити страждання".

Дійсно, PETA відповідає цілому списку продуктів “Випадково веганських”, який містить такі продукти, як Life Original Laure, картопляні чіпси для барбекю Lay's, тверді цукерки Jolly Rancher, шоколадний сироп Hershey's, суміш для млинців/вафель від тітки Джеміми та вечеря в Ель-Пасо Фахіта Комплект.

Їжа "випадково веганська" зі списку PETA

Тепер, коли ми визначили, що Oreos технічно є веганами, чи варто їх їсти?

На жаль, той факт, що Oreos є веганами, є більше свідченням винахідливості виробників фаст-фуду, ніж будь-які вимоги до моралі чи здоров'я. Жоден інгредієнт, що міститься в печиві Oreo, не є цілісною, справжньою їжею. Як і інші оброблені харчові продукти, Oreos містять багато генно-інженерних та шкідливих інгредієнтів, включаючи кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, всюдисущий підсолоджувач та соєвий лецитин, емульгатор, витягнутий із сої. Хоча обидва ці інгредієнти отримані спочатку з рослин, вони далеко не корисні для здоров’я. Справді, Oreos є прекрасним прикладом того, що те, що є веганським, не робить це здоровим.

Це також не робить це етичним у ширшому розумінні, ніж виключно добробут тварин. Одним з основних інгредієнтів є пальмове масло, що є не тільки переробленою їжею, яка шкідлива для нашого здоров’я, але й шкідливою для навколишнього середовища. Переважна більшість пальмової олії, що виробляється сьогодні, вирощується нежиттєздатно в країнах, що розвиваються, де великі ділянки тропічних лісів були розчищені, щоб звільнити місце для плантацій пальмової олії. З огляду на те, що пальмову олію дешевше виробляти, ніж тваринний жир, сьогодні цей інгредієнт став майже повсюдним у переробленій їжі.

Отже, хоча ви повинні вважати Oreos веганом, ви не повинні вважати їх здоровими, ані обов’язково етичними. У Fresh n ’Lean ми віримо в те, що ми пропонуємо вам не лише веганські страви, але й домашню корисну корисність, виготовлену із справжніх рослин із землі, а не оброблених продуктів. Зважаючи на це, ви все ще можете зрідка їсти печиво Oreo і вважати це ностальгічною поблажливістю.

Просто не забудьте замочити його в склянці молока на рослинній основі.

Насолоджуйтесь своїм Oreo зі склянкою молока на рослинній основі (соєве, вівсяне, мигдальне, горохове або кешью) замість молочного молока.

Що робить продукт веганським?

Веганізм виходить за рамки вегетаріанства. У той час як вегетаріанці уникають вживання м’яса, вегани намагаються уникати споживання всіх продуктів тваринного походження. Це включає молочні продукти, мед та яйця.

Справа стає дещо складнішою, коли ви запитуєте різних веганів, чи важливий цей чи інший продукт. Наприклад, деякі люди є лише дієтичними веганами, і вони прекрасно ставляться до продуктів тваринного походження, поки вони їх не їдять. Інші є веганами способу життя і намагаються уникати продуктів тваринного походження, які включають хутро та шкіру.

Існує також питання про те, що являє собою тварину. Наприклад, B12 походить від м’яса, насіння конопель та бактерій. Деякі вегани вважають, що бактерії, що виробляють B12, що містяться в добавках, суперечать їх стилю веганства, а інші - ні. Крім того, інсулін виготовляється з дріжджів та інших бактерій.

Деякі люди сказали б, що прийом інсуліну не сприяє веганам, тоді як інші стверджують, що у певних медичних ситуаціях потрібно робити винятки.

Інші доходять до того, що кажуть, що певні рослини не підходять для веганів, оскільки вони шкодять більшій кількості тварин, ніж інші рослини. Прикладом цього є пальмова олія, знайдена в штаті Ореос. Хоча пальмова олія надходить з пальм, багато веганів вважають, що їм слід уникати цього інгредієнта, оскільки він дуже негативно впливає на навколишнє середовище та шкодить тваринам, які залежать від пальм у своїй екосистемі.

Отже, хоча всі вегани погоджуються, що веганізм полягає у униканні продуктів тваринного походження, очевидно, що вегани різнять рису один від одного.

З Fresh n ’Lean вам не доведеться турбуватися, якщо ваша їжа веганська

Незалежно від того, де ви потрапите на великі дебати Oreo, є одна річ, з якою ми всі повинні мати змогу домовитись. Бути веганом іноді може бути важко, і запитання на зразок: "Чи є Oreos веганом", просто додають зайвих ускладнень до сніданку, обіду та вечері, які не повинні бути там. Fresh n ’Lean може забрати все це і зробити їжу знову простою.

Наші кухарі Fresh n ’Lean готують приголомшливі страви із сезонних інгредієнтів, які підходять для веганів усіх мастей та стандартів. Наша служба доставки веганських страв стала справжнім благословенням для тих, хто намагається зберегти веганство, не витрачаючи весь свій вільний час на планування наступного прийому їжі. Наша їжа є органічною, в сезон, корисною та веганською, в основному це все, що вам потрібно, і нічого, чого ви намагаєтеся уникати.

Забудьте про Oreos та перевірте наше меню, аби переконатися, чи правильний вибір для вас вегетаріанство з Fresh n ’Lean.